Зевзекманија

Хумор, сатира, цинизам, забава, пародичен поглед на нашата убава Македонија.

Бразди

Од орање до сеидба, од садење до берба, од нива до трпеза го следиме макeдoнскиот аграр. Сите новитети, стручни совети, искуства и информации поврзани со македонското земјоделство - директно од тер ...

„Само вистина“

Европски современ лик и подобрување на животниот стандард, е дел од понудата за која охриѓани ќе гласаат на овие локални избори.
Вечерва во „Само вистина!“ во 22.00 часот гости кандидатите за градоначалник на Охрид од ВМРО – ДПМНЕ и од СДСМ, М ...

ОТВОРЕНА ПРОГРАМА на Канал 5

       Најпознатите водителски имиња од контактните програми во Македонија, оваа сезона, во рамките на ОТВОРЕНАТА ПРОГРАМА на Канал 5, секој работен ден од 7 до 14 часот, со здружени сили, Ве „напаѓаат“ со неодоливи содржини. Студ ...

Ѕвездите на Гранд

Секоја сабота во 20:00

Во тек е 12-та сезона од најгледаното музичко шоу во регионот чија цел е од најквалитетните таленти во поранешна Југославија да создаде вистински музички ѕвезди... Ана Бекута, Марија Шерифовиќ, Јелена Карлеуша, В ...

Никогаш не е доцна

Во тек е третата сезона од најемотивното музичко шоу на Балканот кое ги спојува музичките таленти од цел регион, кои имаат над 45 години. Освен натпреварувачкиот карактер, шоуто „Никогаш не е доцна“ испраќа и силни пораки за животот, и им овозможува ...