01

Македонија денеска го одбележува 23 Октомври

Во Македонија денеска се одбележува 23 октомври - Денот на македонската револуционерна борба.

01

Управниот суд разгледа 19 тужби од партиите

Управниот суд денеска треба да донесе одлуки за тужбите кои политичките партии ги поднесоа за локалните избори.

01

Сериозен инцидент на кружните трки во Скопје (вознемирувачко видео)

Сериозен инцидент ги одбележа денешните кружните автомобилски трки што се возеа во Скопје.

01

Венето и Ломбардија гласаа за поголема автономија

Желба за поголема автономија во северноиталијанските региони Венето и Ломбардија – мнозинството избирачи на референдум се изјасни за поголема самостојност.

01

Масовни протести на Малта – правда за убиената новинарка

Илјадници жители на Малрта денеска се собраа на протести на кои побараа правда за убиената новинарка Дафне Каруана Галиција .