МЕНИ
ПОЧЕТНА ВЕСТИ СПОРТ ПРОГРАМА ПРОГРАМА 5 + ЕМИСИИ СЕРИИ КОНТАКТ

ПРЕГЛЕД НА НОВОСТИ

петок, 08 септември 2017 во 18:12
img

Фирмата на вицепремиерот доби тендер, Анѓушев тврди нема ништо спорно, не сум управител
Фирмата на вицепремиерот Кочо Анѓушев добила државен тендер ЕЛЕМ од „Фероинвест“ ќе набавува гумени транспортни ленти... Анѓушев не гледа ништо спорно во тендерот, вели повеќе не управува со фирмата...

Фирмата „Фероинвест“ на вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев доби тендер од државната ЕЛЕМ. Според одлуката до која дојде Канал 5, тендерската набавка за гумени транспорти ленти е од 27 јуни, истиот месец кога Анѓушев седна на вицепремиерската фотелја. Вицепремиерот Анѓушев не гледа ништо спорно со државниот тендер. Тој во телефонски разговор за Канал 5 објаснува дека не значи ако има владина функција дека треба да стави клуч на „Фероинвест“. Тврди дека тој таму веќе не е управител. Анѓушев не чувствува одговорност.

Од ЕЛЕМ велат дека тендерската поскака почнала од претходното раководство. Првата аукција е поништена, втората се одржала, но новото раководство на ЕЛЕМ ја поништило. Наредната недела ќе има трето наддавање.

,,Во врска со конкретниот тендер досега се одржани две аукции, на кои најповолни цени понудија три фирми, меѓу кои и Фероинвест. Аукциите се поништени по жалби од други учесници во наддавањето, така што следната недела ќе се одржи нова аукција за овој тендер. Што се однесува до фирмата Фероинвест, ова правно лице,исто како и други фирми, и во изминатите години добавувала дел од потребната количина на гумени траки за РЕК-Битола“, велар од ЕЛЕМ.

Покрај Фероинвест, и уште две фирми од Бугарија и од Полска се во тендерска трка за да ја услужат државната ЕЛЕМ со набавка на гумени траки за РЕК Битола.


КАТЕГОРИИ НА ВЕСТИ

КАНАЛ 5 Мобилна Верзија

Добредојдовте на веб страната на Канал 5 Телевизија, оптимизирана за приказ на мобилните уреди или Вашите таблет персонални компјутери.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Контактирајте не и дознајте ги информациите кои ви се потребни.

СТАНДАРДНА ВЕРЗИЈА