Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

среда, 11 јануари 2017 четврток, 12 јануари 2017 петок, 13 јануари 2017 сабота, 14 јануари 2017 недела, 15 јануари 2017 понеделник, 16 јануари 2017 вторник, 17 јануари 2017 среда, 18 јануари 2017 четврток, 19 јануари 2017 петок, 20 јануари 2017 сабота, 21 јануари 2017 недела, 22 јануари 2017 понеделник, 23 јануари 2017 вторник, 24 јануари 2017 среда, 25 јануари 2017 четврток, 26 јануари 2017   Преглед на програмата за среда, 11 јануари 2017
 • 06:45 - Здраво Македонијо
 • 10:00 - Визита
 • 11:00 - Вести
 • 11:30 - Најдобрите совети
 • 13:00 - Играна серија
 • 15:00 - Вести
 • 15:45 - Играна серија
 • 16:30 - Избор на најдобри рецепти - ВИП сезона
 • 17:30 - Среќни луѓе - квиз шоу
 • 18:30 - Дневник
 • 19:30 - Љубов - мега хит серија
 • 21:30 - Кастинг талент шоу
 • 22:30 - Вести
 • 22:55 - Кастинг талент шоу - продолжува