Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

петок, 17 февруари 2017 сабота, 18 февруари 2017 недела, 19 февруари 2017 понеделник, 20 февруари 2017 вторник, 21 февруари 2017 среда, 22 февруари 2017 четврток, 23 февруари 2017   Преглед на програмата за недела, 19 февруари 2017
 • 07:00 - Најдобро од најдобрите
 • 07:30 - Најдобрите совети
 • 09:00 - Бразди
 • 10:00 - Разбуди ме со песна
 • 14:00 - Македонски приказни
 • 15:00 - Вести
 • 15:30 - Избор на најдобар рецепт - ВИП сезона
 • 17:00 - Ѕвездичките на Гранд - Некои нови клинци
 • 18:30 - Дневник
 • 19:30 - Во Центар со Васко Ефтов
 • 20:30 - Ѕвездите на Гранд - Специјал
 • 23:00 - Вести
 • 23:30 - Играна серија