Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

среда, 15 ноември 2017 четврток, 16 ноември 2017 петок, 17 ноември 2017 сабота, 18 ноември 2017 недела, 19 ноември 2017 понеделник, 20 ноември 2017 вторник, 21 ноември 2017 среда, 22 ноември 2017 четврток, 23 ноември 2017   Преглед на програмата за сабота, 18 ноември 2017
 • 07:00 - Отворена програма
 • 09:00 - Разбуди ме со песна - премиера
 • 11:00 - Политичките контроверзии од 1991 до 2006 -премиера
 • 12:00 - Ерата на Груевски и ВМРО - ДПМНЕ - премиера
 • 13:30 - Јајце на око - македонска приказна премиера
 • 14:00 - Бакалот бескнижоен - македонска приказна премиера
 • 14:30 - Македонска приказна
 • 15:00 - Вести
 • 15:40 - Украден живот - играна серија
 • 17:00 - Мајка - играна серија
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:50 - Зевзекманија - премиера
 • 19:30 - Ѕвездите на Гранд - премиера
 • 22:00 - Денот во 5 минути
 • 22:05 - Ѕвездите на Гранд - продолжува
 • 23:30 - Совршена - играна серија