Младите македонски кошаркари на нов турнир во Софија

Македонската кошаркарска репрезентација на Македонија до 16 години (играчи родени 2002 година) која е дел од ФИБА проектот насловен „Заедно до У16“ на почетокот на идниот месец ќе учествува на турнир во Софија, Бугарија.