Кекеновски: Изборниот дебакл на ВМРО-ДПМНЕ резултат на разочараното членство

Заминува ли Груевски од лидерското место во ВМРО-ДПМНЕ или пак ќе остане лидер во сенка со наследник под негово влијание? За изборниот дебакл професорот Јове Кекеновски вели дека е резултат пред се на разочараното членство. Мерсел Биљали и Јове Кекеновски сметаат дека од обвинувањата за криминал не може да се амнестира ниту Ахмети, како дел од коалиционата влада со Груевски.