Заедничка прес конференција на Трамп и Цирпас : Грчкото малцинство е значајно во САД

Грчката заедница во САД е многу значајна за добрите односи , влијателни се во економијата и политиката , а голем дел се поддржувачи на Трамп , го потсети Ципрас својот домаќин на заедничката прес конференција пред Белата куќа во Вашингтон .