Собраните пари од барокната фонтана ќе бидат наменети во добротворни цели за сиромашните граѓани.

Фонтаната датира од 1762-та и е едно од омилените места за туристите во вечниот град.

Традицијата налага посетителите со десната рака да фрлат паричка преку левото рамо и да си замислат желба.

Image result for fontana di trevi throwing coins


Годинава фонтаната имаше поголема заработувачка отколку претходните две години, кога често беше затворана поради реставрација.

Image result for fontana di trevi throwing coins

Датум на објава: четврток, 20 април 2017 во 16:58
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 17:05

коментари

остави коментар