20 000 илјади луѓе учествувааа во борбата со домати која се нарекува Томатина во Шпанија.

За овој настан беа обезбедени 160 тони на презреани домати.

Манифестацијата се одржува во градот Бунол во Шпанија.

Датум на објава: сабота, 02 септември 2017 во 20:56
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар