Францускиот суд пресуди дека францускиот магазин Клосер ја нарушил приватноста на британската кралска двојка додека престојувала на одмор на југот на Франција.

Сумата од 100 илјади евра треба да ги исплатат уредникот, сопственикот и двајца фотографи на магазинот, кои се опфатени во пресудата.  Одредената сума е многу помала од онаа што ја бараа Вилијам и Кејт, која изнесуваше 1,5 милиони евра.

Фотографиите, направени со зум, на кои Кетрин се сонча на тераса, беа објавени на предната страница, но и во внатрешноста на магазинот Клосер во 2012 година. 

Фотографиите предизвикаа  бура од негодувања во Британија, а најексплицитна е онаа на која се гледа разголената војвотка од Кембриџ додека сопругот Вилијам и нанесува крем за сончање.

Датум на објава: вторник, 05 септември 2017 во 16:34
Гоце Герасимовски
Обновено во: 09:01

коментари

остави коментар