Околу 400000 луѓе учествуваат во демонстрациите во Барселона додека се заострува реториката помеѓу таа богата покраина и шпанската централна влада.

Загрнати со црвено-жолто-сини сепаратистички знамиња и носејќи траспарент на кој пишува „Збогум Шпанија“ демонстрантите маршираа во центарот на Барселона во текот на протестот за кој многумина се надеваат дека е последен пред добивањето на независност, пренесе АФП.коментари

остави коментар