Невремето придонесе да се спушти  температурата за еден час за 9 степени. Во Крагуевац изненадено почна бура, а ветерот толку силно дувал што луѓето не можеле да се движат по улиците па морало да се кријат кој каде ќе најде.

Во Ниш во центарот на градот,големите  чадори  за сонце од кафулињата завршија на улиците и патеките  за пешаци.

Во Прокупље и утрово е вистински колапс. Ветар со голема јачина кој ги корнеа  дрвјата,се на улиците и  сообраќајот во  готово скоро насекаде е оневозможен. Невремето предизвика големи штети и во Хрватска и јадранското крајбрежје.


Датум на објава: вторник, 12 септември 2017 во 08:59
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 09:02

коментари

остави коментар