Спасителите стигнале веднаш , но било предоцна . Тројцата пропаднале во вулканскиот отвор наречен ,,Солфатара “ во близина на Неапол на југот на Италија.

Сеуште нема официјални информации како дошло до трагедијата , но италијанските медиуми известуваат дека најверојатно детето ја преминало забранетата зона , а родителите тргнале да го спасат. Тие пропаднале во дупка длабока 1,5 метри каде има сулфурни испарувања.

Второто дете, седумгодишниот син , кој бил сведок на трагедијата , останал жив .

,,Солфатара” e позната дестинација на туристите . Претставува заспан вулкан , кој последен пат еруптирал во 1198 година.

Целата област е позната и по опасноста од жив песок и затоа постојат огради за ограничено движење на туристите .

.

Датум на објава: вторник, 12 септември 2017 во 16:16
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар