Кампањата во септември поддршка доби од актерот Сашко Коцев, кој во наредниот период ќе ги промовира нејзините активности и со тоа ќе влијае врз поголема безбедност во сообраќајот.

Според податоците од МВР, во 2016 година се случиле 820 незгоди со потешки последици заради возење со брзина поголема од дозволената и неприлагодена на условите на патот. За апелирање и зголемување на свесноста за почитување на ова правило беа спроведени редовни контроли на возилата на автопатот во правец од Скопје кон Тетово, со што совесните возачи кои беа сопирани по случаен избор и каде што беше констатирано возење со соодветна брзина, беа наградувани со вредносни ваучери за гориво од ОКТА.


Датум на објава: среда, 13 септември 2017 во 19:26
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 08:34

коментари

остави коментар