Митко Апостолов е роден 1987 година во Тетово. Дипломирал на Машинскиот факултет-Скопје. Негови песни и кратки раскази се објавени во списанијата „АКТ“ и „Чивилук“.

Бил учесник на меѓународни книжевни средби и е застапен во антологии на поезија од помлади автори. Учествувал на повеќе поетски читања.

Во 2016 година настапил на 15. Меѓународна книжевна средба во Велење, Словенија, каде е објавен во антологијата на словенечки јазик „Фестивал на антологија на изворна и преведена европска поезија на 21 век“. /МИА

коментари

остави коментар