Откриени биле три печатници, од кои едната се наоѓала во Романија. Тие биле опремени со неопходни машини и материјали за печатење на банкнотите.

Осомничениете шефови на криминалната група, жители на Неапол, биле со долгогодишно искуство во фалсификувањето.

Според полицијата, тие ја организирале работата на печатниците и воспоставиле врски со Италијанци во Романија, за да отворат печатница и таму.

Датум на објава: вторник, 14 ноември 2017 во 10:27
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар