На овој начин од Буџетот на РМ ќе се заштедат околу 10.000 евра годишно, пари што може да се наменат за други потреби на граѓаните, велат за Канал 5 од партијата.

Од осамостојувањето на државата - 27 години т.н. потпретседатели на Владата не побарале промена на одредбите на соодветниот закон. Дополнителни 2 милиони евра секоја година се одлеваат од државната каса само за патни трошоци на пратениците, за апанажа на членовите на дик и за награди и други трошоци на антикорупционерите.

Левица е против политиките на осиромашување на обичниот народ што ги спроведуваат политичките елити на власт и против нивното расфрлање со народните пари.

Во постапка пред Уставен  е уште една иницијатива поднесена од Левица, со која се оспорува уставноста на т.н. нормиран учинок во Законот за минимална плата, за кој како што велат за Канал 5 , властодршците сакаат да им овозможат на газдите уште еден начин за заобиколување на исплатата на минималната плата.


Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 14:34
Ана Торевска
Обновено во: 15:27

коментари

остави коментар