Анкетираните лица со над 55 години најмногу жалат за распадот на СССР (86 отсто). Меѓу останатите анкетирани на возраст од 25 до 39 години тој процент изнесува 37.

29 отсто сметаат дека распадот на СССР бил неизбежен, а 53 проценти сметаат дека можел истиот да се спречи. /Извор: Руска реч/

Датум на објава: среда, 15 јануари 2014 во 15:30
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар