Најважни вести

Вистинска „канонада“ од честитки по гласањето во Собранието

Меѓународната заедница,странски и домашните политичари ја поздравуваат одуката за отпочнувањето н...

Пратениците ја „отворија“ вратата за членство но НАТО

Синоќешната одлука на собранието на големо ја отвора вратата на Македонија за членство во НАТО. О...

Со 80 гласа за почна процедурата за уставни измени

По целодневна неизвесност и во напната атмосфера, со 80 гласа “ЗА”, кои беа поединечн...

Обвинетите за 27 април со проглас: Време е за помирување и одење напред

Ние, како обвинети во случајот за 27 април и како докажани патриоти и бранители на ова парче македонска земја, должни сме овие случувања да не ги премолчиме. Прво, поради фактот што директно сме споменувани во периодов кој пом...

Стејт Департментот ја поздрави длуката на Собранието на Македонија за Преспанскиот договор

Според изјавата на портпаролот на Стејт департментот , Хедер Њуарт, Соединетите Американски Држави веруваат дека Преспанскиот договор е историска можност за унапредување на стабилноста, безбедноста и просперитетот во регионот.&nb...

Останете информирани Следете не на социjалните медиуми