Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

вторник, 17 април 2018 среда, 18 април 2018 четврток, 19 април 2018 петок, 20 април 2018 сабота, 21 април 2018 недела, 22 април 2018 понеделник, 23 април 2018 вторник, 24 април 2018 среда, 25 април 2018 четврток, 26 април 2018 петок, 27 април 2018   Преглед на програмата за петок, 20 април 2018
 • 07:00 - Здраво Македонијо
 • 11:00 - Вести
 • 11:10 - Зевзекманија - реприза
 • 11:45 - Македонски приказни
 • 13:45 - Сарајот на Серџе - играна серија
 • 15:00 - Вести
 • 15:35 - Фронт - контактно информативна програма
 • 16:10 - Пари и љубов - играна серија
 • 17:00 - Сарајот на Серџе - премиера
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:30 - Само вистина! - премиера
 • 20:00 - Пари и љубов - премиера
 • 21:30 - Игран филм
 • 22:00 - Вести
 • 22:10 - Игран филм - продолжува