Државен шампионат на Македонија во традиционално карате

Македонската традиционална карате федерација (МТКФ) денеска во Будо карате центарот Недеви го организира 50. Државен шампионат на Македонија во традиционално карате (кати) за сениори/младинци, јуниори/кадети и деца.