Истиот ќе биде во должина од 860 метри и ќе има 4 ленти, тротоари и зелена површина во средина.

На последна 24 ќе има и нов кружен тек кој ќе треба да го растерети сообраќајот во овој дел од Скопје.

Булеварот е предвидено да биде комплетно завршен до август следната година.

Со овој проект драстично се намалува и сообраќајот во населбата Кисела Вода бидејќи сите што се движат кон аеродром сега имаат скратена делница која во минатото беше тесна улица во многу лоша состојба вели градоначалникот Трајановски.

Дополнително ќе им се олесни и на компаниите кои ги има во голем број токму покрај новото продолжување на булеварот Србија. 

коментари

остави коментар