Според зборовите на Ахмети, овој принцип на којшто инсистираше токму ДУИ во 2006 година мора да се почитува и во двете страни.

Првиот човек на ДУИ вели неоспорно е дека во македонскиот кампус победник е ВМРО ДПМНЕ и дека оваа партија има поголем капацитет од СДСМ. Покрај тоа истакнува дека партијата на Никола Груевски има 100 отсто македонските гласови, за разлика од партијата предводена од Зоран Заев.

Ахмети во интервјуто вели дека нема гаранции дека доколку се одлучи на коалиција со СДСМ тоа ќе значи стабилност и решавање на политичката криза. Лидерот на интегративците вели поради тоа мора да се донесе добро промислена одлука, бидејќи секоја избран чекор ќе донесе сериозни последици. 

Ахмети, вели вистина е дека Македонците не го сакаат и дека Груевски донесе тешка одлука коалицирајќи со него во 2008 година, но како што вели претседателот на ДУИ, тоа беше волја на Албанците и тоа се почитуваше. 


Датум на објава: среда, 11 јануари 2017 во 14:41
Јулијана Николовска
Обновено во: 15:08

коментари

остави коментар