„Дрвото тунел“ се наоѓа во еден парк, оддалечен 150 километри од Сакраменто.

Дното на огромната секвоја во 1880 година било изделкано во форма на  тунел и веднаш станало туристичка атракција.

Дури низ него долги години минувале и автомобили . Но, во последните неколку години на автомобилите им било забрането да минуваат низ тунелот, низ „дрвото тунел“ им било дозволено да минуваат само на рекреативците за да го завршат кругот низ паркот долг 2,5 километри. 

Датум на објава: среда, 11 јануари 2017 во 16:38
Крсте Галевски
Обновено во: 15:42

коментари

остави коментар