А грабежите ги извршуваат неколку верверички. Неколку пати во текот на денот верверичките влегуваат во маркетот и крадат по едно чоколадо.

До сега тие успеале да украдат 40 чоколади.

Продавницата се наоѓа во Торонто.

Пол Ким кој е сопственик на продавницата изјавил дека не успеал ниту еднаш да ги фати верверичките.

Пол и неговата ќерка постојано објавуваат на Фејбук кога некоја верверичка ќе украде чоколадо.

Побаравме помош и од агенцијата за животни но од таму ни кажаа дека можеме да се јавме кај нив за некое залутано, изгубено или пак утепано животно, изјавил Пол.


Поради тоа што сеуште не успеале да го решат проблемот со малите крадци, Пол побара од своите пријатели на социјалната мрежа Твитер за некој совет, како да се ослободат од верверичките.

Датум на објава: среда, 11 јануари 2017 во 21:24
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 21:26

коментари

остави коментар