Конвојот неколку часа стоел во место, поради „несогласувања на завојуваните страни“, што го искористил бомбаш самоубиец и со автомобил полн со експлозив се забил во автобусите.

Меѓу загинатите има и 68 деца.


коментари

остави коментар