Севернокорејските медиуми укажуваат на тоа дека на нивни официјални лица на сила им бил одземен дипломатски пакет поради што се поставува прашање за градот во кој е седиштето на ООН.

Севернокорејското министерство за надворешни работи наведува дека делегацијата се враќала од конференција на ОН за правата на луѓето со инвалидитет и дека биле „ограбени“ на аеродромот Џон Кенеди преку „нелегален и гнасен чин на провокација“.

- На дипломати на суверена држава ограбен им е дипломатски пакет среде Њујотк каде се наоѓа седиштето на ОН и служи како место за меѓународни состаноци, вклучувајќи го Генералното собрание на ОН, се истакнува во соопштението.
коментари

остави коментар