23-та церемонија за престижни награди се одржа во Лос Анџелес и се емитуваше на CW.

За наградата од филмските критичари награда во категоријата “Најдобар актер” се бореа Тимоти Чаламет, Џејмс Франко, Џејк Гиленхал, Том Хенкс, Даниел Калу и Даниел Деј-Луис.

Наградата на најголемата асоцијација на филмски критичари САД и Канада BFCA во која влегуваат околу 300 критичари, се доделува секоја година.

Таа се смета за барометар на расположението во Холивуд за потенцијалните победници во претстојните  награди “Оскар” во март.

Датум на објава: петок, 12 јануари 2018 во 16:47
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар