Законот на природата и животинскиот свет секогаш ќе остане ист. Предаторите секојдневно бараат плен за да преживеат, а на овие другите име најважно да бидат внимателни и да ги прехранат и себе и своите потомци. Оваа храбра мајка зајак имала тешка задача, но не размислувала ниту секунда. Знаела што треба да стори.
Кога им се вратила на нејзините бебиња, ја дочекала змија која веќе почнала да ги стега и задушува нејзините младенчиња. Зајачицата веднаш скокнала на змијата и во краток рок ја избркала. Не се откажала се додека змијата не се упатила кон другата страна на дворот на семејната куќа. Погледнете како тоа изгледало:

Датум на објава: вторник, 10 април 2018 во 13:29
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 13:32

коментари

остави коментар