Притоа размислуваат за преселување во Македонија поради лошата економска и политичка состојба во Косово.

Неколку агенции за недвижности потврдуваат  дека последниве неколку месеци постои зголемена побарувачка за станови.

Оние со подлабок џеб не прашуваат за цена и купуваат имот на атрактивни локации, додека оние посиромашните се одлучуваат за приградските населби во градовите.

Речиси 80 проценти од новоизградените станови во Тетово и во Гостивар се купени од лица од Косово.

За квадрат плаќаат и по седумстотини евра. Покрај станови се купуваат и куќи, но нивната цена е многу повисока – велат од фирма од Гостивар која гради станови во полошкиот регион.

Датум на објава: среда, 11 февруари 2015 во 11:02
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 14:44

коментари

остави коментар