Фотографијата, на која не се знае дали се гледа гуштер или глушец, е снимена од роботското возило Кјуриосити.

- Овој чуден створ на Марс го откри една личност од Јапонија. Поради водата на Марс која постои во мали количества можно е да се најдат такви мали пустински животни - прокоментира Скот Воринг, уредник на НЛО интернет страница.

Од НАСА нема никаква реакција на прашањата дали тие можеби за научни цели испраќаат живи организми на Црвената планета.

Датум на објава: четврток, 30 мај 2013 во 12:45
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 15:49

коментари

остави коментар