Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

петок, 12 јануари 2018 сабота, 13 јануари 2018 недела, 14 јануари 2018 понеделник, 15 јануари 2018 вторник, 16 јануари 2018 среда, 17 јануари 2018 четврток, 18 јануари 2018 петок, 19 јануари 2018 сабота, 20 јануари 2018 недела, 21 јануари 2018 понеделник, 22 јануари 2018 вторник, 23 јануари 2018 среда, 24 јануари 2018   Преглед на програмата за петок, 19 јануари 2018
 • 07:00 - Здраво Македонијо
 • 10:00 - Македонски приказни
 • 11:00 - Вести
 • 11:10 - Водици 2018 - директен пренос
 • 12:30 - Македонски приказни
 • 13:00 - Вистинска ѕвезда - премиера
 • 14:00 - Зевзекманија
 • 14:30 - Најоткачената скриена камера
 • 15:00 - Вести
 • 15:35 - Фронт - контактно информативна програма
 • 16:20 - Лажговци - играна серија
 • 17:00 - Пари и љубов - играна серија
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:40 - Лажговци - премиера
 • 19:40 - Пари и љубов - премиера
 • 21:00 - Игран филм
 • 22:00 - Вести
 • 22:10 - Игран филм - продолжува