Џон Тајлер, десеттиот американски претседател, кој се родил во 1790 година и починал во 1862 година, има двајца внуци кои и понатаму се живи.

Постои едно сосема логично објаснување за ова.

Имено, Џон Тајлер имал 63 години кога му се родил најмладиот син Лион (1853 година), а неговиот син имал 71 година кога го добил најпрво својот син Лион Џуниор (1924 година), а на 75 го добил и Харисон (1928 година).

И Лион Џуниор и Харисон се се уште живи, а објаснувањето лежи во тоа што нивниот дедо имал 15 деца, а најмладиот бил нивниот татко Лион кој се родил многу подоцна во вториот брак.

Датум на објава: петок, 12 јануари 2018 во 16:20
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар