Железничкиот сообраќај од 16 часот попладнево е во прекин. Вработените излегоа на протест искажувајќи го револтот поради исплата на една половина од платата за месец декември. Овој дел им е исплатен само на вработените во Транспорт, а не и на Инфраструктура иако било договорено менаџментот на Македонски железници транспорт платата да ја исплаќа истовремено и за двете претпријатија. Вработените ќе протестираат се додека не им биде исплатена и јануарската плата.

Во видеото проследете ја изјавата на  Душко Чакаровски, претседател на НСМПМ. 

Датум на објава: петок, 17 февруари 2017 во 19:47
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 21:12

коментари

остави коментар