Фотографиите од мистериозното суштество се објавени на Твитер од Прити Десеј од една организација за заштита на животната средина која побара помош во идентификувањето на ова суштество.

Веднаш добила одговор од неколку биолози кои тврделе дека станува збор за врста на јагула популарно наречена змојовидна јагула.

Овие животни живеат на длабочина од 30 метри и поголемиот дел од живото го минуваат сокриени на дното . Имаат очи , но се толку мали што многу тешко се забележуваат и најверојатно се исушиле кога Десај го пронашла телото на ова суштество.Датум на објава: четврток, 14 септември 2017 во 09:15
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 17:10

коментари

остави коментар