Денеска истекуваат осумте дена, во кои ниту обвинителството, ниту одбраната не поднесоа жалба на одлуката на кривичниот суд, Вранишковски да биде ослободен со условен отпуст.

Претходно од затворот побараа тој да биде ослободен со образложение дека се ресоцијализирал и со одлежувањето на половина од затворската казна го стекнал правото за тоа.

Во пресрет на ваквата одлука, во посета на Македонија беше еден од највлијателниот руски митрополит Иларион Алфеев, кој се смета за главен иницијатор за негово пуштање.

Вранишковски беше осуден на пет и пол години затвор, а одлежа три. 

Датум на објава: понеделник, 19 јануари 2015 во 10:07
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар