Многу страшно, мислевме дека млада жена и се слошило и дека со вода ќе и се поврати свеста, но беше доцна.

Потресни од вчерашната смрт на 47 годишната жена вработените од судот за прекршоци и соседите ни раскажаа за трагичниот настан. како причина се објаснува претходната климатизирана просторија каде била жената, а потоа излегла на улицата и чекала такси со пријателка.

Во еден момент на жената и се слошило и паднала. Од брзата помош само ја потврдиле смртта. Обдукцијата треба да ја објасни причината за смртта.

Од клиниката за кардиологија велат наодите треба да ја објаснат смртта, и да се открие што било причината.

Доктор Нела Костова објаснува дека големите температурни разлики може да направат колапс, а кај хронично болните и сериозни состојби.

Од итната помош објаснуваат дека најчести се пријавите за колапси. Граѓани најчесто се онесвестувале кога од топло влегувале во ладни простории и обратно.  

Датум на објава: четврток, 13 јули 2017 во 15:12
Мирјана Мирчевска Јовановиќ
Обновено во: 15:19

коментари

остави коментар