На овој ден во Руското царство биле затворени сите винарии и не смеело да се продава алкохол.

Инаку во последните неколку години Русите пијат помалку алкохол. Значителен пад е се забележан од 2015 година од моментот кога е воведена забрана за продажба на алкохол ноќе.

Русите во 2014 година трошеле 13, 5 литри алкохол по глава на жител , само една година подоцна  бројката е падната на 11,5 литри. 

Датум на објава: вторник, 12 септември 2017 во 12:34
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар